Exclusief galadiner à la Sisi

Exclusief galadiner van Marijt Schaab bedrijfscatering

Een culinaire theateravond
vol barok en tierlantijnen

DE SMAKELIJKE SAMENWERKING TUSSEN MARIJT SCHAAB CATERING EN MUZIEK-EN THEATER GEZELSCHAP GROOTS EN MEESLEPEND BEZORGEN U EN UW GASTEN EEN UNIEKE AVOND.
Laat u meevoeren naar de elegantie van vervlogen tijden.

Dit exclusieve galadiner neemt u mee terug naar de jaren 40 en 50 van de vorige eeuw en biedt een compleet verzorgde avond. U waant zich in de eetkamer van een sjiek landhuis. De dresscode is gala. Voor de heren die niet in het bezit zijn van een smoking of rokkostuum hangt een rekje met jasjes en vlinderstrikken klaar

Exclusief galadiner van Marijt Schaab catering
Een ontvangst met bruisende champagne

De gasten worden ontvangen met champagne en bijbehorende hapjes. Als het gezelschap compleet is neemt men plaats aan de zeer feestelijk gedekte tafel. Er is een tafelschikking die halverwege het diner wisselt. Het diner wordt opgeluisterd met amusement. Zo leert de butler u iets over de tafeletiquette van honderd jaar geleden en na afloop van het diner voert hij de tafeloperette Een Huzarenstukje op. Er is ook de mogelijkheid om een groepsportret te laten maken. Het levensecht decor uit karton Het decor stelt een eetkamer in een landhuis voor en is gemaakt van karton. Ook het tafelstuk dat zich uitstrekt over het midden van de tafel is gemaakt van karton. Steef de Jong neemt de rol van butler op zich en zal de avond verder van amusement voorzien.

Exclusief galadiner van Marijt Schaab catering
Uit “Hoe kleed ik mij voor die gelegenheid?” (1963):

De dames kunnen zich kleden in een lang of kort avondtoilet met avondhandschoenen en avondtasje. Een gedecolleteerd avondtoilet is extra feestelijk. Een bontcape of bontstola staat bijzonder elegant. De heren kunnen veelal een correct zittend donker kostuum dragen, maar willen zij zich aanpassen aan de feestelijke damestoiletten en de sfeer en luister verhogen – wat moderne heren graag doen – dan komen zij in smokingkostuum. Bijzonder feestelijk is het rokkostuum, welke zo wonderwel staat als de heer een dame in fleurig lang modern avondtoilet begeleidt.

Theatermaker Steef de Jong heeft zichzelf een missie gegeven: het redden van de operette.

Met muziektheatergezelschap Groots en Meeslepend is hij een offensief gestart om dit verloren gewaande genre een nieuwe betekenis te geven zonder de oorsprong ervan uit het oog te verliezen. Dit doet hij op geheel eigen wijze met veel ruimte voor humor en verbeelding.

Voorstellingen van Groots en Meeslepend kenmerken zich doordat ze met minimale middelen een maximale operateske wereld weten op te roepen.

Marijt Schaab componeert culinaire concepten voor elke smaak in elk formaat.

Met haar goed ingespeelde team verzorgd ze van officieel diner tot bruisend feest het gehele plaatje. Daarin speelt vernieuwing, zowel in entourage als in smaak, een centrale rol.

De samenwerking met Steef heeft al menig mooie avond voortgebracht. Het concept “galadiner à la Sisi” leent zich bijzonder goed voor het vieren van ronde verjaardag, of een exclusief firma diner. Bent u geïnteresseerd hoe Marijt en Steef uw event gedenkwaardig kunnen invullen? Dan neem contact op met Marijt: per telefoon 06 29576548 of per mail: info@marijtschaab.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *